Uzun süreli Schengen vizesi nasıl alınır? Ülkeler | Öneriler

tarafından Keyifliyim
0 yorum

Hepimiz gezmek istiyoruz, ucuza gezmek istiyoruz, çok gezmek istiyoruz. Sınır bariyerleri olmadan, keyifle, düşünmeden keşfetmek istiyoruz.

Özellikle havayolu şirketlerinin çok ucuz uçak biletleri sonrasında Avrupa’yı daha çok ziyaret eder olduk.

2016 yılı içerisinde Avrupa’ya vizelerin kalkacağı beklentisi olsa da ülkeler içinde bulunduğumuz gelişmelerden dolayı vizeleri verirken git gide daha fazla seçici oluyorlar.

Bu yazımızda bir kere uzun süre geçerli Schengen vizesi alıp, rahat rahat ve keyifli bir şekilde sınırsız Avrupa için küçük önerilerimizi paylaşacağız.

Schengen vizesi hangi ülkelerde geçerli?

Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Estonya, İspanya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Norveç, Hollanda, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İsveç, İsviçre, Çek Cumhuriyeti.

Yazımızın en altında tüm Schengen ülkelerini topladık, hangi ülkenin hangi evrağı istediğini bulabileceğiniz ve başvurularınızı yapabileceğiniz linklere yer verdik.

Hangi ülkeden Schengen almalıyım?

Ne yazık ki bu sorunun matematiği ya da bir kuralı yok. Uzun süreli Avrupa vizesi almak istiyorsanız, öncelikle başvurduğunuz ülkenin evraklarını eksiksiz doldurmanız gerekiyor. Evet, bunun bir kuralı yok dedik fakat Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerin vize için ekstra evrak istediği ve detaylı istediğini söyleyebiliriz. Özellikle ülkelerin turizm işletmeleri de bu noktada önemli çünkü Prag’da bir otelden rezervasyon yaptırmak istediğinizde bunu Vize Başvurusu için yaptığınızı düşünüp mutlaka paranızın tamamını isteyebilir.

Bu yüzden keyifli bir vize süreci için bizim önerimiz, YUNANISTAN. Yunanistan, yakın olması ve kara yolu, deniz yolu gibi birçok alternatiften çok kolay ziyaret imkanı sağladığı için tercih edilebilir.En son başvurumuzda Yunanistan üzerinden hem ben hem eşim birer yıllık vize almıştık.

Başvurunuzu yapın, Dedağaç, Selanik, Thassos, Kos keyifle dolaşın!

Hangi ülkeler zor Schengen vizesi veriyor?

Pek de sıcakkanlı olmadıklarını söylebileceğimiz ülkeler;

-Belçika

-Almanya

-Norveç

-Hollanda

Vize başvurusu nasıl yapılır?

Birçok ülke artık vize işlemleri için aracılık firmaları ile çalışıyor. Başvuru yapacağınız ülkenin konsolosluk sayfasına girebilir ya da daha kolay bir şekilde aşağıdaki linklerden hangi ülkede şansınız denemek istiyorsanız tıklayabilirsiniz.

Schengen Vizesi için gerekli evraklar?

Ülkelerin ufak farklılıklar gösterse de genel olarak istediği evrakları aşağıda bulabilirsiniz. Bunlar; Nisan 2016 için geçerlidir. Gideceğiniz ülkenin konsolosluğu ve aracı vize firmasının websitesinden teyit edebilirsiniz.

Schengen ülkeleri için gerekli genel evraklar:

  • En az 6 ay daha geçerliliği olan pasaport (varsa eski pasaportların fotokopileri)
  • 2 adet arka fonu beyaz, önden çekilmiş (ülkeye göre belli kurallara sahip) vesikalık fotoğraf
  • Otel ve uçak bileti rezervasyonları
  • Seyahat sağlık sigortası ( 30.000 euroluk hastalık giderlerinizi karşılayacak şekilde )
  • Banka hesap cüzdanı, tapu ruhsat, size veya ailenize ait mal varlığı bilgileri, kredi kartı bilgileri (Bu belgeler sizin varlıklı olduğunuzu belgelemek açısından ne kadar çoksa o kadar iyi. Unutulmaması gereken nokta hesap cüzdanlarında bir iki gün önceden yapılan şişme para transferlerinin anlaşılabileceği. Parayı bir süre hesapta tutmak faydalı olacaktır.)

Turistik, Çalışma Schengen vizesi için size özel istenebilecek farklı evraklar:

  • Eğer bir akrabanız veya arkadaşınız davet etmişse, davet mektubu ve davet edenin gelir belgeleri de istenebilir.
  • Hesabınızda gideceğiniz gün sayısına bağlı belirli miktarda € olduğunu gösteren banka hesap dökümü
  • Otel ya da konaklama yapacağınız yerin davet mektubu, rezervasyon formu
  • Eğer bir yerde çalışıyorsanız; 3 aylık maaş bordrosu, iş yerinizden konsolosluğa yazılmış antetli kağıda dilekçe, iş yeri imza sirküleri, işyerinin faaliyet belgesi, sigorta giriş belgesi, ticaret sicil gazetesi ve vergi levhası fotokopisi gerekmektedir. İşverenseniz sigorta giriş belgesi ve maaş bordrosuna gerek yok.
  • Öğrenci iseniz; öğrenci belgesi ve vasilerinizin durumuna göre gerekli evraklar. 18 yaşın altındaysanız ve yalnız gidecekseniz ailenizden imzalı muvafakatname.
  • Ev hanımı iseniz dilekçe, sizin ve eşinizin/ailenizin gelir belgeleri ve evliyseniz evlilik cüzdanı.

Otel & Uçak rezervasyonu ile Schengen başvurusu yapabilir miyim?

Evet, birçok ülkede yapabilirsiniz. Doğru, yanıltıcı olmayan bir otel rezervasyonu ve uçak bileti rezervasyonu yaparak Schengen başvurusu yapabilirsiniz.

Rezervasyonlarınızı booking.com üzerinden yapabilir, hem Türkçe hem de başvuru yaptığınız ülkenin dilinde çıktı alabilirsiniz.

Kırmızı çizgiler | Dikkat etmemiz gereken nokta?

Vizeyi Yunanistan’dan aldınız, hadi ver elini Amsterdam’a gidelim derseniz bir sonraki vizenizde muhtemelen sorun yaşayabilirsiniz.

Bu yüzden vizenizi alırken seyahat planınızı iyi yapmanızda fayda var. Bu yüzden hem ilk hem de sonraki seyahatlerinizde sorun yaşamamak için ilk ülke girişinizi vizeyi aldığınız ülke yapmanızı öneriyoruz.

5 yıllık Schengen vizesini nasıl alırım?

İş amaçlı seyahat etmiyorsunuz fakat çok sık geziyorsunuz. 1 yıl da uzun süre mi diyenlerdeseniz 5 yıllık Schengen vizesi için şansınızı deneyebilirsiniz. Bir alttaki küçük önerimizle birlikte, neden 5 yıl istediğinizi anlatan bir ön yazı yazabilir ve şansınızı Fransa ve İtalya’dan deneyebilirsiniz.

Hem ülkemizde hem Avrupa’daki göçmen sorunu muhtemelen çok daha hassas olmalarını gerektirse de bizler gibi çok gezen arkadaşlarımızdan “bazı” şanslılarına 5 yıllık Schengen çıktığına şahit oluyoruz J Fransa ve İtalya gözlemlerimizden filtrelenen 2 ülke, bu yüzden bizi dinler ve Fransa’dan 1 yıl alırsanız “ vay efendim nerede benim kapı gibi 5 yıllık vizem” demeyin J

Küçük bir öneri

Vize başvurularında birçok kişinin önemsemediği bir konuyu sizlere hatırlatmak isteriz. Eşinizle, ailenizle veya işiniz için Schengen’e başvuruyor olabilirsiniz. Dolayısıyla Avrupa’ya birlikte gideceğiniz kişilerin mevcutta devam eden uzun süreli vizeleri de olması pek doğal.

Mutlaka vize başvurunuzun ön  yazısına, ne amaçla, ne kadar sıklıkla gideceğinizi; birlikte gideceğiniz kişinin varsa uzun süreli vizesinin bitiş tarihini yazabilir ve “biz birlikte çok gezeceğiz, çok euro harcayacağız, sevenleri ayırmayın sayın Konsolosum” tadında bir sevimlilik yapmayı deneyebilirsiniz.

Biz bunu yaptığımızda Tolga’ya tam olarak benim vize bitiş tarihimle aynı gün bitecek şekilde, 9 aydan biraz daha uzun süreli Schengen vizesini Fransa üzerinden almıştık!

Ülkeler ve Schengen Başvuru Sayfaları

Yunanistan Schengen Vize Başvurusu için;

https://www.kosmosvize.com.tr/page/84/Anasayfa.html

Bulgaristan Schengen Vize Başvurusu için;

https://www.vfsglobal.com/bulgaria/turkey/

Almanya İtalya ve Hollanda Schengen Vize Başvurusu için;

https://www.idata.com.tr/tr/

Fransa Schengen Vize Başvurusu için;

https://www.vfsglobal.com/france/turkey/

Malta Schengen Vize Başvuru için;

https://www.maltavac-tr.com/turkish/

Avusturya Schengen Vize Başvurusu için;

https://www.vfsglobal.com.tr/ulkeler/avusturya-turistik-vizesi

İspanya Schengen Vize Başvurusu için;

https://www.vfsglobal.com/spain/turkey/

Hollanda Schengen Vize Başvurusu için;

https://www.vfsglobal.com/netherlands/turkey/

Belçika Schengen Vize Başvurusu için;

https://www.vfsglobal.com/belgium/turkey/

İrlanda Schengen Vize Başvurusu için;

https//www.vfsglobal.com/ireland/turkey/

Polonya Schengen Vize Başvurusu için;

https://www.vfsglobal.com/poland/turkey/

Çek Cumhuriyeti Schengen Vize Başvurusu için;

https://visapoint.eu/visapoint2/disclaimer.aspx

İsveç Schengen Vize Başvurusu için;

https://www.vfsglobal.com/sweden/istanbul/

Estonya, Slovenya, Norveç, Portekiz, Macaristan Schengen Vize Başvurusu için

https://www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/Istanbul/hu/Konzuliinfo/vizum_torok.htm

Vize olmadan biraz gezsek, nedir bu Schengen diyorsanız, VİZESİZ GEZİLECEK EN GÜZEL ÜLKELER yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Keyifli seyahatler! 

Beğeneceğin diğer yazılarımız

Yorum Yap